rolex replica replica rolex fake rolex replica watches rolex replica replica watches rolex replica replica rolex watches fake rolex fake rolex

Ο χορός αποτελεί μια μορφή τέχνης, αλλά συνάμα και μια δραστηριότητα υψηλών ικανοτήτων και απαιτήσεων. Όπως οι επαγγελματίες αθλητές, έτσι και οι χορευτές πιέζουν το σώμα τους στα άκρα για να φτάσουν στο υψηλότερο επίπεδο της απόδοσής τους, που απαιτείται στις παραστάσεις, τις ακροάσεις και τους διαγωνισμούς. Εντούτοις, οι χορευτές εστιάζουν μόνο στην καλλιτεχνική τους εξέλιξη, αγνοώντας τους σωματικούς και ψυχολογικούς παράγοντες που σχετίζονται με το χορό (Wyon, Redding, Abt, Head and Sharp, 2003). Έτσι, σύμφωνα με έρευνες, το 80% των επαγγελματιών χορευτών υποφέρουν από τραυματισμούς κάθε χρόνο που τους αποτρέπουν από το να χορεύουν (National Institute of Dance Medicine and Science, 2012) . 

 

Η επιστήμη του χορού “Dance Science” είναι ένας νέος τομέας επιστημονικής έρευνας, ταχέως αναπτυσσόμενος με σκοπό την ανάλυση και εξασφάλιση της 

 

Μέγιστης απόδοσης, 

Καλύτερης δυνατής διδασκαλίας, 

Ψυχοσωματικής υγείας των χορευτών και 

Ορθής πρόληψης και αντιμετώπισης τραυματισμών

 

Μελετώντας τη φυσιολογία, την ψυχολογία, την κινητική μηχανική, τη διαδικασία κινησιακής μάθησης και τις σωματικές τεχνικές,  η επιστήμη του χορού “Dance Science”  εφαρμόζει μια σειρά από επιστημονικές αρχές στον τομέα του χορού, ώστε οι χορευτές να χορεύουν καλύτερα, περισσότερο και με υγιή τρόπο.

Η συμβολή του dance scientist στην καλύτερη απόδοση και την υγεία των χορευτών είναι πολύ σημαντική. Η γνώση που απέκτησε η Δάφνη Μαρή από το μεταπτυχιακό της Msc Dance Science από το Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance, City University στο Λονδίνο, της δίνει τη δυνατότητα να εφαρμόσει την επιστήμη στο χορό, διοργανώνοντας μια σειρά από σεμινάρια ενημέρωσης καθώς και ατομικά και ομαδικά προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για τη μελέτη και καθοδήγηση των χορευτών, όπως:

 

1. Δημιουργία προφίλ χορευτών, με εφαρμογή ειδικών τεστ όπως μετρήσεις επιπέδων σωματικής αντοχής με το ειδικό τεστ χορού DAFT, μυοσκελετικών και ανθρωπομετρικών χαρακτηριστικών, έξω στροφής ισχύων “en dehors” κλπ, για τον εντοπισμό στοιχείων που χρειάζονται βελτίωση ή προσοχή σε ατομικό επίπεδο, ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη απόδοση και να αποφευχθούν τραυματισμοί.  

 

2. Διατροφικές και ενεργειακές ανάγκες των χορευτών - ατομικό πρόγραμμα διατροφής για υγιές σώμα.

 

3. Τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης τραυματισμών, είτε λόγω υπέρχρησης είτε μετά από οξύ τραυματισμό- μεταβατικό πρόγραμμα/μάθημα ορθής επανένταξης στους κανονικούς ρυθμούς μαθημάτων χορού.

 

4. Συμπληρωματικό πρόγραμμα προπόνησης για τη βελτίωση της απόδοσης- συμβουλές από το επιστημονικό προσωπικό (π.χ. βελτίωση ευλυγισίας, ευκινησίας, ισορροπίας και ενδυνάμωσης των μυών, υψηλότερα άλματα κλπ). 

 

5. Σχεδιασμός ψυχολογικών τεχνικών και παροχή συμβουλών για θέματα που αφορούν χορευτές (π.χ. άγχος πριν από παραστάσεις/διαγωνισμούς, θέματα αυτοπεποίθησης, τελειομανίας κλπ.) για την επίτευξη της μέγιστης απόδοσης.

 

Τα προγράμματα και σεμινάρια απευθύνονται σε δασκάλους χορού, σχολές χορού, επαγγελματίες και ερασιτέχνες χορευτές όλων των ηλικιών.

Στα πλαίσια της βελτίωσης της υγείας των χορευτών, έχει σχεδιάσει τη σειρά φυτικών προϊόντων Maris Natural Remedies Dancer's Edition

Copyright: Dafni Mari